You are on our previous website. Our new website (www.focusing.org) has features such as managing your profile, listing and finding events, and paying membership dues. This site (previous.focusing.org) contains content such as articles about Focusing. Over time, content from this site will be migrated to www.focusing.org. Thanks for your patience!

Fokusointi-instituutti

Fokusointi on eräänlaista sisäänpäin kehoon suuntautunutta tarkkaavaisuutta. Joillakin se on luonnostaan, mutta useimmat ihmiset eivät vielä tunne sitä. Se ei merkitse samaa kuin olla kosketuksissa emootioidensa eli tunteidensa kanssa, eikä se ole sitä, että arvailee tai pohdiskelee itseään koskevia asioita päässään. Se on tapa saada ruumiillinen tuntemus -- fokusoimisessa kutsumme sitä merkitystuntemukseksi (felt sense) -- omasta olosta tietyssä elämäntilanteessa. Tuntemus on ensin epäselvä ja heikko, mutta jos siihen kiinnittää huomiota, se avautuu sanoiksi tai kuviksi, jotka usein johtavat vähittäisiin muutoksiin, toimintaan ja uusiin ajatuksiin. Oppimiseen tarvitaan yleensä muutaman päivän opastus. Yleiset kuvaukset eivät välitä sitä, mitä fokusoiminen on.

Kirja Focusing kuvaa fokusoimisen kuusi askelta tavalla, jota useimpien on helppo seurata. Voit kokeilla näitä kuutta askelta (suomeksi) nyt heti sivujemme ohjeita seuraamalla. Tämä alun perin englanninkielinen kotisivu on käännetty hollanniksi ja saksaksi sekä kuudelle muulle kielelle: ranskaksi, espanjaksi, tanskaksi, japaniksi, ruotsiksi ja unkariksi. Fokusoimisen kehitti fil.tri Eugene Gendlin.Chicagon yliopistossa. Hän havaitsi, että terapia onnistui muita paremmin niillä, jotka fokusoivat terapiaistunnoissa. Terapeuteille tarkoitettu kirja Focusing-Oriented Psychotherapy (joka myös terapia-asiakkaiden on hyvä lukea) esittää, kuinka fokusoimisen voi liittää osa ksi mitä tahansa terapiaa./p>

Fokusointi kehittyi filosofisesta perustasta (engl.) sekä kliinisestä ja psykologisesta perustasta.(engl.).

Focusing Institute perustettiin 1986 voittoa tavoittelemattomaksi yhdistykseksi, jonka tarkoitus on auttaa tuomaan fokusoimista yleisön ja kansainvälisen tiedeyhteisön saavutettavaksi opetuksen, tutkimuksen ja kirjallisen aineiston avulla. Instituutti on kouluttanut ympäri maailmaa fokusoinnin opettajia , jotka pitävät lyhytkursseja ja antavat yksilöllistä ohjausta.

Pohjoismaissa fokusoimisen pääopettaja on Birte Robins, joka pitää kursseja myös Suomessa. Kirjoita englanniksi, ruotsiksi tai vaikka suomeksi.

 

Pidetään yhteyttä!

Jos haluat tavoittaa meidät puhelimitse, ole hyvä ja soita meille (USA:han) numeroon +1-845-480-5111.

Sähköpostilista fokusoimisesta keskustelemiseen

On olemassa fokusoimiseen keskittynyt englanninkielinen sähköpostilista fokusoimisesta keskustelemiseen. Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita fokusoimisesta.  Focusing-discuss.

Jos tilaat listan tavallisessa muodossaan, kaikki listalle lähetetyt viestit lähetetään sinulle yksi kerrallaan. Näin saat ajantasaisen yhteyden muihin fokusoimisesta kiinnostuneihin. Tämä tosin merkitsee myös, että saat listalta monia viestejä vuorokaudessa. Vaihtoehtoisesti voit tilata digest-version. Se on kooste kaikista listalle muutaman päivän aikana lähetetyistä viesteistä yhdistettynä yhdeksi (pitkäksi) sähköpostiviestiksi.

Kutsu fokusoijille

Jos JO KÄYTÄT fokusointia työssäsi tai itseäsi varten, haluamme kuulla sinusta! Mitä fokusointi merkitsee sinulle tai miten se auttaa työssäsi? Oletpa sitten fokusointia käyttävä terapeutti, ympäristöjohtamista ja fokusointia opettava professori, käytät fokusoimista apuna meditaatiossa tai olet tutkija, fokusointikumppani ystävällesi tai potilaitasi fokusoimaan auttava sairaanhoitaja, mitä fokusointi sinulle merkitseekään, kerro siitä meille tätä kautta. Tahdomme välittää yhteyksiä ja tietoa.

TIETOPAKETTEJA! Kokoamme tietoa ja resursseja auttaaksemme niitä, jotka käyttävät fokusoimista erityisillä sovellusalueilla. Kerro meille kokemuksistasi ja käyttämästäsi materiaalista, jotta voimme mahdollisesti liittää ne tietopaketteihimme.

Postmodernismin jälkeisestä filosofiastamme kiinnostuneille

Gendlinin filosofisia artikkeleita (englanniksi) löydät tästä. Konferenssiimme "After Post-Modernism Philosophy" voit tutustua tästä (englanniksi).

Asiakaskeskeisen ja kokemuksellisen psykoterapian bibliografia

Meillä on ilo tarjota pääsy Germain Lietaer'in erinomaiseen, kattavaan ja monikieliseen asiakaskeskeisen ja kokemuksellisen psykoterapian bibliografiaan. Tästä pääset bibliografian hakemistoon.

Sisältöä muokattu 17.6.1999

The International Focusing Institute  |  15 N. Mill St., Nyack, NY 10960, USA  |  Tel: +1 (845) 480-5111  |  Fax: +1 (845) 704-0461
All contents copyright 2020 by The International Focusing Institute   info@focusing.org