Institutul de Focusing

Ce este Focusing-ul? Focusing-ul consista în pasi specifici pentru a obtine un înteles corporal, un sens oferit de organism asupra unei situatii particulare de viata. Începe cu si din corp si se petrece în zona dintre constient si inconstient.

Cei mai multi oameni nu stiu ca o astfel de senzatie organica poate fi atât de importanta si poate releva atâtea alte sensuri. Focusing-ul ne permite cunoasterea întregii noastre experiente si a oricarui lucru care va preocupa acum. Poate fi o parte a activitatii profesionale sau o situatie personala care necesita si va solicita mai mult decât un raspuns de rutina.

Focusing-ul este mai mult decât a fi în contact cu sentimentele tale, cu mult mai mult decât doar a te gândi la o problema a ta si în acelasi timp diferit de simpla activitate corporala. E un contact cu o schimbare fizica al carui rezultat este viu în corp. Învatam astfel sa traim într-un mod mult mai profund decât doar gândindu-ne la sentimentele noastre. Întreg rezultatul arata diferit oi astfel apar noi solu?ii.

Cartea Focusing descrie cei sase pasi ai focusing-ului într-o maniera extrem de facila pentru marea majoritate a oamenilor.  Cartea a fost tradusa în 12 limbi pâna acum. O puteti gasi în Engleza,  Olandeza, Germana, Spaniola, Daneza, Portugheza oi Suomi.

Poti încerca sa te focusezi si singur, dar, desigur ai mult mai multe avantaje încercând asta cu un partener. Aici poti citi despre Parteneriatele din Focusing   si îti poti gasi un partener. In Focusing-ul cu un partener, te vei surprinde gândind într-un mod în care nu vei reusi singur.

Focusing-ul a fost creat de Eugene T. Gendlin Ph.D., filosof si psiholog, al Universitatii din Chicago. Studiind efectele si rezultatele psihoterapiei, el si colegii sau au descoperit ca cei care foloseau focusing-ul în timpul sedintelor de terapie aveau rezultate mult mai bune decât ceilalti. Exista peste 100 de studii asupra Focusing-ului. Focusing-Oriented Psychotherapy o carte pentru terapeuti, (dar foarte buna de citit si de catre clienti) arata cum focusing-ul poate fi integrat în orice tip de terapie.   Va recomandam sa vizitati sectiunea Pszchotherapy . Dar Focusing-ul este mai mult decât un proces psihoterapeutic.

Caci Focusing-ul a fost dezvoltat pe baza unui background filosofic ca si a unuia clinic si psihologic .

Institutul de Focusing a fost fondat în 1986 ca o organizatie non-profit al carei scop este ca focusing-ul sa devina disponibil publicului larg si pe de alta parte pentru a pune la dispozitia comunitatii scolare internationale cercetarile în domeniu. Institutul pregateste profesori si terapeuti în Focusing în toata lumea. De asemenea încercam sa va ajutam în gasirea unui partener de Focusing.

Contact

Pentru a putea intra în contact cu noi ne puteti telefona la 845-480-5111 (Codul Tarii 1 - USA).

Lista de Discutii Online

Exista o lista de Dicutii prin email dedicata Focusing-ului. Toti sunteti bine veniti! Cei care vor sa sa se înscrie pe aceasta lista , click aici.  Dupa înscriere, veti putea seta lista de Discutii pentru a putea primi fiecare mesaj individual. Acesta varianta va da posibilitatea unui contact oportun cu ceilal?i interesati de Focusing . Sau puteti selecta varianta Digest.  Digest este o colectie a mesajelor trimise pe lista de Discutii pe o perioada de câteva zile, împachetate într-un singur (si lung) mesaj de email.  Pentru a accesa arhiva de mesaje de pe lista de discutii (începând cu 1 Decembrie 2000), va rugam sa dati click aici.

Practicieni ai Focusing-ului

Daca DEJA utilizati focusing-ul în activitatea voastra profesionala sau pentru voi însiva, am vrea sa aflam despre dvs ! Cum va ajuta focusing-ul în munca sau în problemele personale? Indiferent daca esti terapeut, profesor, mediator, cercetator, asistenta medicala, etc. am vrea sa aflam despre tine si despre cum folosesti focusing-ul - click aici. Ne dorim sa conectam cât mai multi oameni între ei pentru a putea schimba informatii.

PACHETE! Exista pachete de informatii si materiale pe domenii specifice si aplicabilitatea focusing-ului în aceste domenii. Ne puteti scrie despre experientele voastre, despre materialele folosite, etc.

Pentru cei interesati de Filosofie

Pentru a accesa lucrarile filosofice ale lui Gendlin, click aici. Pentru a accesa dezbaterile Conferintei de Filosofie "After Post-Modernism", click aici.

Psihoterapia Centrata pe Client/Persoana - Bibliografie

Suntem încântati sa va oferim accesul la excelenta si comprehensiva lista bibliografica din aria psihoterapiei centrate pe client/persoana - Germain Lietaer's . Click aici pentru index.

In România ne puteti contacta la adresa webmaster@psihoterapie.ro

The International Focusing Institute  |  15 N. Mill St., Nyack, NY 10960, USA  |  Tel: +1 (845) 480-5111  |  Fax: +1 (845) 704-0461
All contents copyright 2019 by The International Focusing Institute   info@focusing.org