You are on our previous website. Our new website (www.focusing.org) has features such as managing your profile, listing and finding events, and paying membership dues. This site (previous.focusing.org) contains content such as articles about Focusing. Over time, content from this site will be migrated to www.focusing.org. Thanks for your patience!

Institutul de Focusing

Ce este Focusing-ul? Focusing-ul consista īn pasi specifici pentru a obtine un īnteles corporal, un sens oferit de organism asupra unei situatii particulare de viata. Īncepe cu si din corp si se petrece īn zona dintre constient si inconstient.

Cei mai multi oameni nu stiu ca o astfel de senzatie organica poate fi atāt de importanta si poate releva atātea alte sensuri. Focusing-ul ne permite cunoasterea īntregii noastre experiente si a oricarui lucru care va preocupa acum. Poate fi o parte a activitatii profesionale sau o situatie personala care necesita si va solicita mai mult decāt un raspuns de rutina.

Focusing-ul este mai mult decāt a fi īn contact cu sentimentele tale, cu mult mai mult decāt doar a te gāndi la o problema a ta si īn acelasi timp diferit de simpla activitate corporala. E un contact cu o schimbare fizica al carui rezultat este viu īn corp. Īnvatam astfel sa traim īntr-un mod mult mai profund decāt doar gāndindu-ne la sentimentele noastre. Īntreg rezultatul arata diferit oi astfel apar noi solu?ii.

Cartea Focusing descrie cei sase pasi ai focusing-ului īntr-o maniera extrem de facila pentru marea majoritate a oamenilor.  Cartea a fost tradusa īn 12 limbi pāna acum. O puteti gasi īn Engleza,  Olandeza, Germana, Spaniola, Daneza, Portugheza oi Suomi.

Poti īncerca sa te focusezi si singur, dar, desigur ai mult mai multe avantaje īncercānd asta cu un partener. Aici poti citi despre Parteneriatele din Focusing   si īti poti gasi un partener. In Focusing-ul cu un partener, te vei surprinde gāndind īntr-un mod īn care nu vei reusi singur.

Focusing-ul a fost creat de Eugene T. Gendlin Ph.D., filosof si psiholog, al Universitatii din Chicago. Studiind efectele si rezultatele psihoterapiei, el si colegii sau au descoperit ca cei care foloseau focusing-ul īn timpul sedintelor de terapie aveau rezultate mult mai bune decāt ceilalti. Exista peste 100 de studii asupra Focusing-ului. Focusing-Oriented Psychotherapy o carte pentru terapeuti, (dar foarte buna de citit si de catre clienti) arata cum focusing-ul poate fi integrat īn orice tip de terapie.   Va recomandam sa vizitati sectiunea Pszchotherapy . Dar Focusing-ul este mai mult decāt un proces psihoterapeutic.

Caci Focusing-ul a fost dezvoltat pe baza unui background filosofic ca si a unuia clinic si psihologic .

Institutul de Focusing a fost fondat īn 1986 ca o organizatie non-profit al carei scop este ca focusing-ul sa devina disponibil publicului larg si pe de alta parte pentru a pune la dispozitia comunitatii scolare internationale cercetarile īn domeniu. Institutul pregateste profesori si terapeuti īn Focusing īn toata lumea. De asemenea īncercam sa va ajutam īn gasirea unui partener de Focusing.

Contact

Pentru a putea intra īn contact cu noi ne puteti telefona la 845-480-5111 (Codul Tarii 1 - USA).

Lista de Discutii Online

Exista o lista de Dicutii prin email dedicata Focusing-ului. Toti sunteti bine veniti! Cei care vor sa sa se īnscrie pe aceasta lista , click aici.  Dupa īnscriere, veti putea seta lista de Discutii pentru a putea primi fiecare mesaj individual. Acesta varianta va da posibilitatea unui contact oportun cu ceilal?i interesati de Focusing . Sau puteti selecta varianta Digest.  Digest este o colectie a mesajelor trimise pe lista de Discutii pe o perioada de cāteva zile, īmpachetate īntr-un singur (si lung) mesaj de email.  Pentru a accesa arhiva de mesaje de pe lista de discutii (īncepānd cu 1 Decembrie 2000), va rugam sa dati click aici.

Practicieni ai Focusing-ului

Daca DEJA utilizati focusing-ul īn activitatea voastra profesionala sau pentru voi īnsiva, am vrea sa aflam despre dvs ! Cum va ajuta focusing-ul īn munca sau īn problemele personale? Indiferent daca esti terapeut, profesor, mediator, cercetator, asistenta medicala, etc. am vrea sa aflam despre tine si despre cum folosesti focusing-ul - click aici. Ne dorim sa conectam cāt mai multi oameni īntre ei pentru a putea schimba informatii.

PACHETE! Exista pachete de informatii si materiale pe domenii specifice si aplicabilitatea focusing-ului īn aceste domenii. Ne puteti scrie despre experientele voastre, despre materialele folosite, etc.

Pentru cei interesati de Filosofie

Pentru a accesa lucrarile filosofice ale lui Gendlin, click aici. Pentru a accesa dezbaterile Conferintei de Filosofie "After Post-Modernism", click aici.

Psihoterapia Centrata pe Client/Persoana - Bibliografie

Suntem īncāntati sa va oferim accesul la excelenta si comprehensiva lista bibliografica din aria psihoterapiei centrate pe client/persoana - Germain Lietaer's . Click aici pentru index.

In Romānia ne puteti contacta la adresa webmaster@psihoterapie.ro

The International Focusing Institute  |  15 N. Mill St., Nyack, NY 10960, USA  |  Tel: +1 (845) 480-5111  |  Fax: +1 (845) 704-0461
All contents copyright 2020 by The International Focusing Institute   info@focusing.org